Smarttip: Hvordan finder jeg min ip-adresse?

Hvis du har haft problemer med din internet forbindelse, eller måske skulle du arbejde hjemmefra, har du sikkert fået spørgsmålet: “hvad er din ip-adresse?”. Mange ved ikke præcist hvad en ip-adresse er og slet ikke hvordan man kan se hvad den er.

Først vil jeg lige prøve at forklare “simpelt” hvad en ip-adresse er og til sidst et kort tip til hvordan du hurtigt kan se din adresse.

For at forstå hvad en IP er kan du kigge på det som en telefonbog. “I gamle dage”, når du skulle ringe til en ven, skulle du huske din vens nummer i hovedet – f.eks. Anders: 20304050.

Så kom telefonbogen, og når du skulle ringe til Anders, søgte du i den for at ringe til ham, og i dag er det nok de færreste der kan huske deres venners numre i hovedet, men du trykker på Anders i telefon bogen og telefonen ringer nu til Anders’s nummer: 20304050.

På samme måde er en IP adresse et telefon nummer på et hjemmeside. Så når du vil læse nyheder på DR’s hjemmeside kan du skrive dr.dk i din browser og din browser slår op i telefonbogen og ser at den har: 159.20.6.38.

Så man kan faktisk sige at en ip-adresse er din internetforbindelses telefonnummer.

Det nemmeste du kan gøre hvis du skal vide hvad din ip-adresse er at bruge en af de mange sider der findes på nettet som kan vise det. F.eks. kan du bruge FindIP.dk, her vil du se et nummer på skærmen, f.eks. 70.220.240.110.

Det nummer kan du så give videre til dem som ber om det, du har også mulighed for at sende et link til dem som spørg om det.

 

About the author

Lasse

Jeg er pt 36 år og far til 2 dejlige unger på 3 og 7 år. Når tiden er til det laver jeg Podcasten Smartfar, som du kan finde seneste udgave af her på sitet.

Der ud over blogger jeg lidt omkring alle de ting jeg roder med og tester af sjove gadgets, dimser og teknologier.

View all posts