iCloud

Smarttip: Hvordan sikkerhedskopierer jeg min iphone?

Fra tid til andet får jeg spørgsmål om iPhone og smartphones generelt. Det kan være alt lige fra, “Hvordan sikkerhedskopierer jeg min iphone”, hvordan får jeg musik på min telefon”.

Derfor vil jeg ind imellem lave disse små “Smarttip” indlæg som svarer på en del af disse spørgsmål.

I dette første smarttip kigger vi på hvordan man sikre sig at ens iPhone bliver sikkerhedskopieret. Denne guide glæder iøvrigt også for de fleste iPads og iPods.

Normalt på iOS (iPhone) vil telefonen være sat til at automatisk lave en sikkerhedskopi til iCloud. iCloud er Apple’s service som gemmer, dine telefons data som billeder, kontakter med mere i “skyen”. iCloud har også mulighed for at tage en “kopi” af din telefon med jævne mellemrum så du altid kan få din telefon op og køre igen hvis du f.eks. mister den, den bliver stjålet eller på anden måde bliver sat ude af funktion 🙂

Det første vi skal er at sikre os at sikkerhedskopiering er slået til.

  1. Først skal vi ind i indstillinger, de fleste har ikonet liggende på startskærmen

iCloud -Sådan sikkerhedskopierer du din iPhone - Billede 1

2. Dernæst skal vi finde iCloud under indstillinger. Du kan se hvilken konto din telefon er logget på iCloud med i menupunktet.

iCloud -Sådan sikkerhedskopierer du din iPhone - Billede 2

3. Så skal vi helt ned i bunden af indstillingerne for iCloud, der finder du punktet “Sikkerhedskopi”.

iCloud -Sådan sikkerhedskopierer du din iPhone - Billede 3

4. Her kan du (1) se om sikkerhedskopi er slået til, hvis det ikke er det, så kan du slå det til her. (2) Viser hvornår telefonen sidst er sikkerhedskopieret og du kan starte en sikkerhedskopiring ved at trykke på knappen.

iCloud -Sådan sikkerhedskopierer du din iPhone - Billede 4

Der var det, din telfon vil nu tage en sikkerhedskopi. 🙂 Nu da funktionen er slået til vil telefonen tage kopier til iCloud når din telefon er sluttet til WiFi og sat til strøm. Der ud over skal der også være gået et døgn siden sidste kopi. Så en god grundregel er at sætte telefonen til opladeren hver aften så skulle du gerne have en kopi der er opdateret.

Når du opretter en iCloud konto får du 5GB gratis med fra Apple, og dette skulle gerne være nok til de fleste brugere. Ellers kan du tilkøbe mere plads direkte på telefonen.

About the author

Lasse

Jeg er pt 36 år og far til 2 dejlige unger på 3 og 7 år. Når tiden er til det laver jeg Podcasten Smartfar, som du kan finde seneste udgave af her på sitet.

Der ud over blogger jeg lidt omkring alle de ting jeg roder med og tester af sjove gadgets, dimser og teknologier.

View all posts